37ste BENEVISIE in Antwerpen L.O.

 

Het werd een drukke openingsdag in het SAC.

Al zeer vroeg liep de grote zaal vol bezoekers. Een massa Nederlanders hadden de overdrukke Ring rond Antwerpen kunnen ontwijken.
In zijn woordje gaf de voorzitter Jan de Gueldre in 't kort een woordje uitleg over de oorsprong en enorme groei van deze minder bekende Linker Oever. Hij wenste de leden van Optika proiciat voor de prima organisatie en dankte de juryleden en het K.A.V.F. bestuur voor hun inzet.
Een bijzonder puntje: tijdens de prijsuitreiking werd postuum de prijs K.A.V.F. voor het werk 'TIJD' van de onlangs overleden vriend Robert Barbarien aan zijn echtgenote overhandigd.
Daarna was het de beurt aan de Schepene van Cultuur van Zwijndrecht om het salon plechtig te openen. Terloops zei ze, terecht, dat deze streek oorspronkelijk een onderdeel was van Oost-Vlaanderen maar sinds enkele jaren aangehecht werd aan de provincie en stad Antwerpen.
Na die zware Coronaperiode was ze verheugd dat overal het clubleven terug bloeide. Ze hoopte dat in de (verre) toekomst ook in Zwijndrecht een nieuw Cultuurhuis zal komen.

Daarna was het gezellig babbelen in de grote caféruimte.

Benevisie 2023 staat al in de steigers en zal eind dit jaar plaats hebben in Roosendaal in Noord-Brabant.

In bijlage de saloncatalogus in .pdf formaat.

37ste Noord-Zuid Fotoconfrontatie


© JDG 4 Februari, 2023