Nieuws van het FoMu

Fotomuseum lid van De MUSEUMSTICHTING (samen met MoMu en DIVA)
Gratis inkom met MUSEUMPASS

Nieuwe tentoonstellingen in het FOMU vanaf 17.02.2023

Openingsavond op 16.02.2023
Het FOMU is momenteel volop in opbouw.
Vanaf 17 februari openen we de deuren weer, met een vernieuwde inkomhal én drie nieuwe tentoonstellingen: Susan Meiselas – Mediations Grace Ndiritu Reimagines the FOMU Collection melanie bonajo - When the body says Yes

Kom naar de feestelijke openingsavond op 16 februari, met speeches door kunstenaars Susan Meiselas en Grace Ndiritu, curator Rein Deslé, schepen van Cultuur van de stad Antwerpen Nabilla Ait Daoud en directeur van het FOMU Maartje Stubbe.
Afsluitend is er een DJ-set van Kiosk Radio.

Op woensdag 15 februari geeft Susan Meiselas een exclusieve Artist Talk in het FOMU

Grace Ndiritu Reimagines the FOMU Collection

In de tentoonstelling Grace Ndiritu Reimagines the FOMU Collection stelt de Brits-Keniaanse kunstenaar Grace Ndiritu een nieuw fotografisch universum samen waarin ze schilderkunst, textiel en interieurontwerp integreert, geïnspireerd door de vrouwelijke kunstenaars O’Keeffe, Modotti en Albers.
Het is een radicale en holistische herinterpretatie van de klassieke collectietentoonstelling, met een omvangrijke houten scenografie als een soort van ‘spirituele technologie’.

Susan Meiselas - Mediations

Al bijna vijf decennia gebruikt Magnumfotografe Susan Meiselas (US, 1948) haar camera om getuigenis af te leggen en om te verbinden.
Meiselas heeft de wereld rondgereisd en een ruime waaier aan onderwerpen behandeld, van de seksindustrie over oorlog tot mensenrechtenschendingen.
Ze vestigt de aandacht op minderheden en conflicten die vaak over het hoofd gezien worden.
Tot op vandaag streeft Susan Meiselas naar direct contact en dialoog met de mensen die ze portretteert.
Haar aanpak is gericht op samenwerking en omvat ook het perspectief van de mensen die ze fotografeert.

melanie bonajo - When the body says Yes

When the body says Yes is een immersieve video-installatie van melanie bonajo.
Volgens bonajo kan aanraking een krachtige remedie zijn voor de hedendaagse epidemie van eenzaamheid.
De kunstenaar brengt een groep internationale genderqueere mensen samen, waaronder velen met een biculturele identiteit. Het resultaat is een collectieve betovering in de vorm van een genotspositief kamp waar skinship of “huidschap” gevierd wordt.

Over de FOMU Shop

De FOMU-shop is geen alledaagse museumshop.
Bij ons vind je uiteraard een mooie selectie fotoboeken, maar ook voor leuke hebbedingen, unieke postkaarten, fotomagazines, stationery, decoratie en veel meer kun je bij ons terecht.
Al dat moois kiezen we zorgvuldig en met liefde uit.

We hechten veel belang aan duurzaamheid, zo werken we samen met lokale ondernemers, hergebruiken we inpakmateriaal voor webshopbestellingen en kiezen we voor de producten die we zelf maken ecologische materialen en productiemethodes.

We maken regelmatig capsule collecties bij tentoonstellingen. Zo hebben we bij de expo 'Recaptioning Congo' samengewerkt met Siré Kaba van Erratum Fashion voor het maken van Wax Tote Bags.
Eerder werkten we ook al samen met kunstenaar Diana Markosian voor het ontwerp van een merchandising aanbod (tote bags, mokken en magneten) bij haar expo 'Santa Barbara' die in het voorjaar van 2022 te zien was in het FOMU.
Via Facebook of onze website blijf je op de hoogte!

© JDG 04-Feb-2023